Hoe het groeide
Het concept groeide uit een kennismaking met een site in de stad Helsinki. Twee kunstenaars creërden een site met duizenden beelden uit de stad en van de mensen die ze bewonen.

In 2002 werd groen licht gegeven door het bestuur van het gemeenschapscentrum en kon het concept van het project verder uitgediept worden. Er werd informeel advies ingewonnen bij onder andere het 'Vlaams Archief en Museum Brussel' en het 'Vlaams centrum voor Volkscultuur'.
Een projectmedewerker, Ben Van Roey werd aangeworven. Hij besteedt sinds aanvang 2003, onder leiding van centrumverantwoordelijke Ivo Peeters, ruim 15 uur per week aan het digitaliseren van het groot aantal foto's, posters en tijdschriften van het gemeenschapscentrum zelf.

Twee jonge programmeurs werd gevraagd de software te ontwikkelen. Gedurende een periode van ruim zes maanden was een proef-site onopvallend aanwezig op het internet.

In de loop van dit traject werd ook het middenveld, de sociaal culturele actoren, het onderwijs, de lokale bibliotheek en enkele Ganshorenaren met een rijk archief aan beeldmateriaal, gesensibiliseerd om te participeren in het project.

In het maandblad van De Zeyp werd ruimte gemaakt voor oud beeldmateriaal en een traject van fototentoonstellingen werd opgezet.

Vanaf december 2003 zal deze site publiek zijn en hopelijk dagelijks groeien. Binnen het kader is het project enkel begrensd door technische mogelijkheden van en de ruimte op de digitale dragers, niet door een grens aan de inhoud.


Statistieken      
Foto's:
1281
Filmpjes:
2
Posters:
594
Tijdschriften:
409
Teksten en documenten:
1268
Reeksen in verhaalvorm:
3

Login      
Login
Paswoord


Nog geen login? Klik hier!